maandag 28 november 2011

Allemaal anders

Ik heb weer een hele tijd niet geschreven. Niet uit luiheid, vergeetachtigheid of tijdgebrek (of beter gezegd het anders/verkeerd stellen van prioriteiten). Nee, voor deze ene keer had ik een goede reden. Een reden om niet meer te schrijven. Om even te stoppen, stil te staan en na te denken. Een reden die alle kladversies van stukken die al klaar lagen om geschreven te worden, stukken leven klaar om geleefd te worden liet verdwijnen.

Na een aantal behandelingen fysiotherapie, werd ik doorgestuurd naar het ziekenhuis voor mijn kniepijn. Waarschijnlijk een scheurtje in mijn meniscus, wat met een poliklinische mini-operatie verholpen kon worden. Leek me niks, maar wat moet dat moet. Op de afdeling orthopedie wordt altijd uit voorzorg een rontgenfoto gemaakt. Je weet immers nooit wat je tegenkomt. Bij de arts kijk ik redelijk tevreden naar mijn rontgenfoto, ik zie geen enkel scheurtje of ander oneffenheidje. Maar dat is alleen mjn ongeoefende blik. Ook mijn arts ziet geen scheurtje. Hij ziet een bot dat zwart is op de rontgenfoto. Oja, daar heeft hij wel een beetje een punt.

We moeten erachter komen waar dat van komt. Oke... Vervolgens kijkt hij vijf minuten naar zijn computerschermpje en tikt zwijgend dingetjes in. Hoor ik hier nog wel te zijn? Blijkbaar wel, want als hij opkijkt vult hij wat formuliertjes in en stuurt hij mij voor afspraken naar de secretaresse. Een minuut later sta ik beduusd en verbaasd buiten. Ik moet mijn tranen verbijten bij het maken van de afspraken. Bloedprikken mag nu meteen nog, loop maar even naar het lab. Woensdag volledige botscan en dan donderdag de MRI. En dan meteen op maandag de uitslag. De arts heeft mij niets verteld. Geen enkele geruststelling, maar ook geen uitleg.

Eenmaal thuis gaat mijn controlfreakerige, hoogbegaafde kant op onderzoek uit. Ik vraag een arts wat een zwart bot betekent: weinig calcium op die plek. Kan heel onschuldige, maar ook heel stomme oorzaken hebben. Google dan. Er zijn inderdaad best veel mogelijkheden. En die scans, waar dienen die voor? Met name voor het ontdekken en stadieren van kanker. Hmmmmm. Krampachtig ga ik op zoek naar informatie die me gerust kan stellen, maar die is eigenlijk niet te vinden. De 'simpele' voedingsstoftekorten zijn extra zeldzaam bij vegetariers en ik heb altijd al bewust gegeten. Op de uitslag van een MRI moet je doorgaans acht werkdagen wachten. Ik 1. En je bent ook nooit binnen vier dagen aan de beurt.

De week erop wordt het niet beter. De huisarts belt dat ik van de orthopeed niet alleen naar de uitslag mag komen. Op verzoek van de radioloog wordt er OOK nog een CT-scan gedaan. Ja. Ik heb alle reden om me zorgen te maken. En op de dag van de uitslag blijkt dat helemaal waar. Ik heb een grote tumor in mijn bovenbeen. Waarschijnlijk kwaadaardig. Botkanker dus. Omdat mijn been niet mag breken, moet ik vanaf nu op krukken lopen. Per direct stoppen dus met alles wat ik deed. Niet meer in de winkel staan, geen scouting meer draaien, geen post bezorgen, niet met het openbaar vervoer, niet naar drukke verjaardagen en niet naar onbekende plaatsen. Thuisblijven dus en voorzichtig doen. En naar Nijmegen, want dat is een van de drie in bottumoren gespecialiseerde UMC's.

Ik ben snel aan de beurt. Krijg te horen dat er snel een biopt genomen wordt om de aard van de tumor vast te stellen. Eigenlijk moet ik trouwens sowieso maar niet meer van de bank afkomen. Dat risico is echt te groot. Gelukkig blijkt ruim twee weken later dat het waarschijnlijk om een goedaardige tumor gaat. Een grote (18 cm), agressieve, alles slopende, maar goedaardige tumor. Het ding wil mij dus niet dood hebben. Een hele geruststelling ;)

Afgelopen week heb ik na een zware 'uitdagende' operatie in het ziekenhuis gelegen. Mijn bot vol donorbot, cement en dertien metalen pinnen. Nu is het weer afwachten. Of mijn bot zekf geneest, want anders krijg ik alsnog een prothese. Op de definitiefe uitslag van het lab. Of het wel echt goedaardig is en wat dan precies. En natuurlijk of de tumor terugkomt.

Sinds gisteren ben ik weer voorzichtig plannen aan het maken. Om me overeind te houden. Omdat ik mezelf eerlijk waar niet meer kende. Een ziek, slap vogeltje. Afhankelijk van anderen om te eten. Amper in staat te bewegen. Met 25cm litteken en een hoeveelheid pillen om u tegen te zeggen. De afgelopen weken heeftmde tumor mijn leven beheerst en gedefinieerd. En daar ben ik nu zo'n beetje klaar mee. Dat ik nu OOK een patient ben is al erg genoeg, ik wil niet langer alleen maar patient zijn.

Daar ga ik dus iets aan doen. Ik weet nog niet hoe en ik weet nog niet wat. Ik weet alleen dat ik geen ziek, gehavend vogeltje wil zijn. En dus schrijf ik hier weer. Even niet alleen als hoogbegaafde, maar ook als patient en als mens. Omdat er nu even belangrijkere dingen zijn. Even geen (of weinig) ergernissen over school, onderwijs en begeleiding. Ik zal zo blij zijn om weer te KUNNEN studeren straks, dat hoe er ineens minder toe doet. Zal wel weer komen trouwens, maar nu even niet :). Wat dan wel? Ik weet het niet. Ik laat me meevoeren en kijk waar ik terechtkom. De tijd zal het leren. Maar hopelijk is het ver bij het UMC st Radboud vandaan.

6 opmerkingen:

  1. Ellen,

    dit is een leestip voor jou:
    http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/voor-claire/1001004011756027/index.html?Referrer=ADVNLGOT0020081001004011756027#product_description

    Drie mensen met exact dezelfde instelling die jij hier beschrijft, alleen met wat meer pech. Echt geen droevig tranerig boek, maar eerder met de boodschap 'geniet van het leven, het is een geschenk, en je weet pas hoe kostbaar als het je dreigt afgenomen te worden'.

    Groetjes en nog veel recuperatiesterkte!

    Miet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow, Ellen, wat een verhaal.. Ben onder de indruk van je instelling..!
    Wens je veel sterkte, geduld en een spoedig herstel!

    Blijf je volgen ;-)
    Groet,
    Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dr. Itua geneest mijn HIV, ik ben al 10 jaar een ARV Consumptie. Ik heb mijn best gedaan totdat ik Dr. Itua tegenkwam op de blogsite. Ik heb hem ge-e-mailen over mijn gegevens over mijn hiv en mijn locatie. Ik heb alles aan hem uitgelegd en hij vertelde me dat er niets is om bang voor te zijn dat hij me zal genezen , mij schenk me garantie, ik vraag me om dingen te betalen, dus als ik genezen ben, zal ik dankbaarheid tonen. Ik weet niet hoe ik het moet doen Dr. Itua. Ik kreeg zijn kruidengeneesmiddel via EMS Courier-service die bij mij op kantoor kwam 5 werkdagen. Het is een goede man en ik ken hem voor zijn goede werk. Mijn grootmoeder roept hem op om hem en mijn vrienden te waarderen, dat is een vreugde voor mij dat ik vrij ben van het nemen van pillen en dat dikke schoonheid een nachtmerrie is .je zult begrijpen waar ik het over heb als je hetzelfde probleem had ik was zijn agenda ook dat hij me onlangs stuurde, hij geneest een hele aardige ziekte zoals, kanker, herpes, fibromyalgie, hiv, hepatitis B, lever / nier Inflamatory, Epilepsy, Infertility, Fibroid, Diabetes, Dercum, Copd, en brengen ook Ex Lover terug .. Hier zijn Contact .drituaher balcenter @ gmail.com Of Whats_app-nummer +2348149277967

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hiv-ziekte voor de laatste 3 jaar en had pijn die moeilijk te eten was en hoest zijn nachtmerries, vooral het eerste jaar. In dit stadium is het immuunsysteem ernstig verzwakt en het risico van het oplopen van opportunistische infecties is veel groter. Niet iedereen met HIV zal echter doorgaan met het ontwikkelen van AIDS. Hoe eerder u wordt behandeld, hoe beter uw uitkomst zal zijn. Ik begon met ARV om vroegtijdige dood te voorkomen, maar ik geloofde in God dat ik ooit zou worden genezen. Als een Hiv-octrooi adviseren wij om antiretrovirale behandelingen te nemen om onze kans te verkleinen van het verzenden van het virus naar anderen, een paar weken geleden kwam ik op zoek op het internet als ik informatie over Hiv-behandeling met kruidengeneeskunde kon krijgen, op mijn zoektocht zag ik een getuigenis van iemand die is genezen van Hiv haar naam was Achima Abelard en ander Herpes Virus patent Tasha Moore gaf ook getuigenis over deze zelfde man, genaamd Dr. Itua Herbal Center. Ik was ontroerd door de getuigenis en ik nam contact met hem op via zijn Email.drituaherbalcenter@gmail.com We praatten en stuurde me een flesje kruiden Geneeskunde Ik dronk het zoals hij mij opdroeg. Na het te hebben gedronken, vroeg hij me om een ​​test uit te voeren dat ik mijn lijdensweg met het Hiv-octrooi heb beëindigd. Ik ben genezen en vrij van Arv Pills. Ik ben hem altijd dankbaar Drituaherbalcenter . Hier zijn contactnummer +234 8149277967 ... Hij verzekert mij dat hij de volgende ziekte kan genezen .. Haar, kanker, herpesvirus, ziekte van Lyme, epilepsie, blaaskanker, colorectale kanker, borstkanker, nierkanker, leukemie, longkanker, non-hodgkin lymfoom, huid Kanker, Lupus, Baarmoederkanker, Prostaatkanker, fibromyalgie, ALS, Hepatitis, Copd, ziekte van Parkinson. Genetische ziekte, Fibrodysplasia-ziekte, Fibrodysplasia Ossificans Progressiva, Fluoroquinolone-toxiciteitssyndroom, Lever / Nier Inflammatoire, onvruchtbaarheid, darmziekte, ziekte van Huntington, Diabetes, Fibroid...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Erachter komen dat ik hiv-positief was, was niet gemakkelijk. Maar naarmate de tijd verstreek, ben ik langzaamaan in het reine gekomen met mijn hiv-positieve status en probeer ik het met een positieve instelling aan te pakken. Medio 2015 werd ik behoorlijk ziek. Ik kreeg aanhoudende griepachtige symptomen, hoofdpijn, een zeurende hoest en zweren die niet zouden genezen. Mijn huid voelde alsof hij kroop, mijn benen deden pijn, ik voelde me misselijk en viel af. Toen sloeg de uitputting toe. Het was een onbeschrijfelijke vermoeidheid en hoeveel ik ook sliep, ik voelde me nooit uitgerust. In 2016 werd ik in het ziekenhuis opgenomen toen mijn CD4-telling naar 86 daalde (hiv-negatieve mensen hebben een CD4-telling tussen 700 en 1.000; een CD4-telling van minder dan 200 wordt als gevaarlijk laag beschouwd). Het was een vreselijke tijd. Ik heb een levendige herinnering aan het zitten in een rolstoel bedekt met een deken en een glimp van mezelf op te vangen in de spiegel. Ik zag eruit en voelde me als een oud dametje, ik was zo ziek dat ik amper 200 meter kon lopen. Ik had me niet gerealiseerd hoe weinig ik mijn gezondheid op prijs stelde, totdat die van mij werd afgenomen. Gelukkig had ik een fantastisch ondersteuningssysteem. Ook al had ik moeite om het hoofd te bieden op mijn werk, ik ben mijn baan niet kwijtgeraakt. Integendeel, het bedrijf waar ik voor werk, mijn collega's en mijn baas hebben me tijdens mijn ziekte ongelooflijk gesteund. Het was een frustrerende tijd omdat ik zo wanhopig wilde functioneren als een normaal mens. Toch dacht ik echt dat ik dood zou gaan. Ik dacht dat ik te ver weg was. Het is bijna alsof je lichaam alles begint af te stoten dat nodig is om in leven te blijven. Het was waarschijnlijk de engste tijd van mijn leven. Ik wenste geen groter huis of meer geld of een mooie auto - ik wilde de kracht hebben om een ​​eenvoudige strandwandeling te maken, tot op de dag van vandaag is die tijd me bijgebleven en heeft het mijn leven veranderd. Ik was voorheen niet echt materialistisch, maar als ik ooit merk dat ik verstrikt raak in de wervelwind van het leven, stop ik en ga ik terug naar die tijd. De beste dingen in het leven zijn echt onbetaalbaar. Al mijn pijn en verdriet veranderen in vreugde en geschiedenis vanaf de dag dat ik in contact kwam met dr. Osagie. het werkt echt goed voor mij, vandaag ben ik hier negatief. Neem contact met hem op via: (DrOsagieherbal@gmail.com) ... of op zijn Whatsapp: +22960714125 Hij kan je altijd helpen om je hartewens ingewilligd te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben vrij geweest van herpes ziekte met de hulp van Dr. sacre kruidengeneeskunde die het genas, ik ging voor een medische test, de dokter bevestigt dat ik vrij ben van de herpes ziekte, het werkt als magie en het kruidengeneesmiddel is de beste, hier is Dr Sacre WhatsApp-nummer +2349076034359 of e-mailadres doctorsacrehealing@gmail.com,
    Neem contact met hem op als u een probleem of ziekte heeft die u nodig heeft, neem dan contact met hem op, hij zal u helpen om die langdurige ziekte in uw systeem te genezen met kruidengeneeskunde

    Christopher Mary

    BeantwoordenVerwijderen